fbpx
Waarin onderscheidt kwaliteitsverf zich?

Blog

Waarin onderscheidt kwaliteitsverf zich?

Je woonkamer, slaapkamer of keuken is aan een opfrissing toe en je gaat aan de slag met verf. Maar investeer je nu best in kwaliteitsverf, of kun je de klus net zo goed klaren met een goedkopere verf?

 

3 doorslaggevende elementen

Het resultaat van je verfklus is afhankelijk van 3 doorslaggevende elementen:

  1. je ondergrond en de voorbereiding ervan
  2. je schildergereedschap (afhankelijk van de ondergrond en het type verf)
  3. de kwaliteit van je verf

Wil je weten wat het onderscheid is van kwaliteitsverf? En hoe de investering een meerwaarde geeft aan je resultaat? Lees dan zeker verder…

Goedkoop vs duurkoop

De kwaliteit van een verf wordt in grote mate beïnvloed door de hoeveelheid en het soort bindmiddel in de verf. Een goedkopere verf bevat doorgaans weinig bindmiddel, maar bestaat voornamelijk uit vulstoffen en is daardoor poreus. Dat zorgt ervoor dat de verf niet goed onderhoudbaar is en het werkpatroon en alle overlappingen goed zichtbaar blijven eenmaal de verf droog is.

Een budgetvriendelijke verf van lagere kwaliteit bevat ook veel minder titaandioxide, wat de dekkracht en witheid niet ten goede komt. Niet aan te raden dus, als je geen vele lagen na elkaar wilt schilderen om tot een goed resultaat te komen.

 

Waarom we aanraden om voor échte kwaliteitsverf te gaan?

  • Goede dekkracht: Met kwaliteitsverf heb je weinig verflagen nodig om je ondergrond perfect te dekken. Minder lagen betekent ook minder werk. Voor muurverven streven we naar een topresultaat met slechts 1 grondlaag en 1 afwerkingslaag.
  • Prima hechting: Kwaliteitsverf garandeert je de best mogelijke hechting op de ondergrond, zodat het resultaat van je verfkarwei na een tijdje niet begint af te bladderen.
  • Perfecte verwerking: Goede verf is makkelijk aan te brengen op de muur. Ze is soepel, eenvoudig te verdelen over het oppervlak en geeft een egaal eindresultaat.
  • Geen gespat: Kwaliteitsverf die spat niet. Ze bestaat enkel uit kwalitatieve grondstoffen die op een slimme manier werden gedoseerd in de verf. Én ze wordt bovendien pas samengesteld na het doorlopen van verschillende verwerkingstesten.
  • Egaal eindresultaat: Het verschil in absorptie van de ondergrond wordt met een kwalitatieve primer geïsoleerd, zodat je geen glansverschillen, storende overlappingen of rolstructuren ziet.
  • Optimale kleurjuistheid: De kleurjuistheid is veel groter bij kwaliteitsverf dan bij goedkopere varianten. De verf heeft exact de kleur van je staal en kleurverschillen tussen bijvoorbeeld lakverf voor je deuren en dezelfde kleur muurverf voor je muren is zo goed als onbestaande.
  • Makkelijk onderhoud: Een kwaliteitsverf is beter te onderhouden, net doordat er meer en kwalitatiever bindmiddel inzit, wat een langere levensduur mogelijk maakt. De verf is bovendien minder gevoelig voor schade na allerhande aanrakingen.Let wel: er is ook nog een verschil in onderhoudbaarheid tussen kwaliteitsverven onderling. Zo zal een glanzende verf nog beter af te wassen zijn dan een matte verf.

 

Kwaliteitsverf heeft heel wat voordelen! Je zal er wel wat meer voor betalen, maar je bent wel zeker van een duurzaam en mooi resultaat.

De verven van Van De Velde zijn gegarandeerd van de beste kwaliteit en zijn verkrijgbaar in bijna alle mogelijke kleuren.

Ook overtuigd dat kwaliteit zichzelf terugbetaalt? Kom langs in onze winkel in Lokeren of Dendermonde en krijg persoonlijk verfadvies.