fbpx
3 tips voor een winterproof interieur

Blog

3 tips voor een winterproof interieur

Ben je binnenhuis al klaargestoomd voor de koude wintermaanden? We geven 3 tips mee om je interieur helemaal winterproof te maken!

 

We kunnen er niet meer omheen, de zwoele zomerdagen liggen weeral achter ons… Tijd dus om de winter te omarmen! De veranderende seizoenen spelen een grote rol in je interieur. Maak je interieur gauw nog knus en knuffelbaar voor het ‘cocoon’ seizoen.

1. Creëer een warm gevoel

behang accessoires warme kleuren voor winter

Het kille en grijze weer doet iedereen verlangen naar gezelligheid en warmte in huis. Vervang de lichte zomerkleuren in je interieur door warmere tinten.
Hierdoor breng je meteen een andere sfeer in je woning. Weg met al dat grijs! Kies voor voldoende contrasten en vul aan met neutrale kleuren die een knusse indruk nalaten.

Enkele mooie warme kleuren die je kan gebruiken zijn: oranje, roestbruin, steenrood, okergeel, olijfgroen, goud,…
In plaats van heel je interieur om te vormen kan je ook het lichtere kleurenpalet dat je hebt wat warmer maken. Dit kan door er bijvoorbeeld donkere accenten aan toe te voegen die in dezelfde toonaard liggen.

2. Licht in de duisternis

verlichting

De korte en donkere dagen zorgen voor een duistere sfeer in huis. Er komt ’s avonds nog weinig licht binnen en je bent genoodzaakt om gordijnen vroeger dicht te doen. Zucht…
De gepaste verlichting zorgt hierbij terug voor de juiste stemming! Bekijk goed welke hoekjes in de kamer wat extra licht kunnen gebruiken.

Kies voor lampen die een zacht licht en warmte uitstralen. Maak tenslotte je interieur compleet met een heleboel flikkerende kaarsjes. Hierdoor blijft het tijdens de winter steeds knus en krijg je vanaf het schemeren meteen een huiselijke uitstraling.

3. Een knuffelbaar interieur

In het najaar brengen we meer tijd in de zetel door. Kleed dus ook je zetel warm aan met veel kussens en een zacht deken om rond je te wikkelen.
Kies tijdens de herfst en winter voor dikkere structuren en stoffen of dik gebreide plaids. Imitatiebond of fluweel geeft een heel leuk accent! Durf te mixen en matchen zowel qua kleuren als in materialen.

Ook in de slaapkamer durft de koude al eens binnen sluipen… Steek die zomerse lakens terug in de kast en haal snel je winterdons en flanellen dekens boven! Voor een luxueuze touch leg je als extra een mooie sprei op het bed.

Daarbovenop nog wat fluffy kussens en je wil nooit nog uit je bed komen. En als we dan toch alles uit de kast halen voor een warm interieur, zorg dan dat je voeten op een zacht tapijt terechtkomen.

Zin om je huis die jaarlijkse knusse MAKE-OVER te geven?

Bezoek ons in Dendermonde en vraag advies aan onze interieurexperten.

Kom zeker eens langs!