fbpx
5 tips en tricks: nieuwe gordijnen aanschaffen

Blog

5 tips en tricks: nieuwe gordijnen aanschaffen

Is gordijnen kiezen voor jou een moeilijk vraagstuk? Met deze 5 tips helpen we je alvast op weg…

Meet ruim in

Koop je nieuwe gordijnen, hou er dan rekening mee dat de stof na verloop van tijd kan krimpen. Daarom kan je de gordijnen beter wat ruimer inmeten.

Hoe vermijd je dat ze gaan krimpen? Was ze niet zelf maar laat ze chemisch reinigen. Let vooral bij linnen gordijnen ook op de luchtvochtigheid in je huis.

Hoge ruimten, dubbele plooien

Ga je voor gordijnen op plekken in je huis waar het plafond hoog is, dan kan je het beste kiezen voor een dubbele plooi. Het geeft een rijke uitstraling aan de ruimte. Kies je hier voor een enkele plooi dan valt de stof een pak minder mooi. Hou er wel rekening mee dat je voor gordijnen met een dubbele plooi 20 tot 25% meer stof nodig hebt.

Investeer in zonnewering voor je interieur

Gordijnen zijn een belangrijke sfeermaker in je huis. Denk daarom ook aan de rest van je interieur wanneer ze aanschaft. Zo passen geplooide stoffen mooi in oudere huizen terwijl rechte exemplaren goed passen bij nieuwbouwwoningen. Laat je op voorhand goed adviseren voor de beste beslissing.

Gevoerde stoffen zijn een goede investering

Heb je enkel glas of last van tocht? Zorg er dan voor dat je gordijnen gevoerd zijn. Hierdoor zijn ze duurzaam, werken ze verduisterend én isolerend. Bovendien zorgen ze op lange termijn voor een besparing op jouw energierekening.

Het ophangsysteem is onderdeel van de uitstraling

De sfeer die je zonnewering uitstraalt wordt niet alleen bepaald door de keuze van de stof. Laat je dus ook adviseren op de manier waarop je jouw gordijnen gaat ophangen. Kies je bijvoorbeeld voor rails, roede, lussen of ringen? De keuze hiervan is bepalend voor het totaalplaatje.

Echt uitgebreid advies op maat?

Kom dan naar onze winkel in Dendermonde en vraag het aan onze interieurexperten.

Kom zeker eens langs!

gordijnen oker