fbpx
Alles wat je moet weten over verven!

Blog

Alles wat je moet weten over verven!

Wat is er leuker dan in je vrije tijd een make-over geven aan je huis? Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor kleine veranderingen zoals nieuwe decoratiespullen aanschaffen, bijvoorbeeld kussentjes, kaarsjes en tapijten.

Een iets grotere en meer ingrijpende verandering is je muren verven. Je kan ofwel al je muren verven ofwel kan je gaan voor een accentmuur. Om deze spannende onderneming tot een goed einde te kunnen brengen, geven wij jou in deze blog enkele tips voor een geslaagde, vlekkeloze verfsessie met een topresultaat.

verf oranje keuken

Voorbereiding is key

Om te beginnen is het belangrijk om te weten dat er verschillende verftypes bestaan. Om het even welke verf je gebruikt, er zijn een aantal verftips die altijd van toepassing zijn.  Afhankelijk van de ondergrond die je wenst te verven en het effect dat je wilt bekomen maak je een keuze in verftype. Hulp nodig? Van De Velde Home helpt jij met plezier verder bij jouw keuze met de nodige deskundigheid. Voorbereiding is het halve werk, dus zorg voor een goede preparatie.

Vlekkeloos verven

Wanneer je effectief begint te verven, is het van enorm groot belang dat je ervoor zorgt dat je ondergrond absoluut egaal is. Alle putten, bulten, oude verf- of behangresten werk je weg. Maak daarna de ondergrond volledig schoon met een speciale ontvetter voor verf. Op een egale en schone muur hecht de verf veel beter en voorkom je vlekken en luchtbellen. Vervolgens kun je van start gaan! Ga steeds netjes te werk en plak randen keurig af met tape. Tijdens het verven kunnen er namelijk hier en daar vegen of spatjes ontsnappen. Wil je jezelf een hoop poetswerk achteraf besparen? Dek dan ook zeker de vloer af met plastic.

muur verven vrouw

Het juiste materiaal

Er bestaan verschillende tools en kwasten om mee te verven. Kortharige vachtrollers, lakroller, ronde kwasten, acrylkwasten en nog zoveel meer. De verschillende opties hebben elk andere voordelen en ondergronden waarop ze het beste werk leveren. Zo geeft een kortharige vachtroller bijvoorbeeld het beste resultaat op gladde muren en gebruik je een ronde kwast het beste bij het verven van hoeken en kieren. Sla dus het juiste materiaal in om de klus zo eenvoudig en aangenaam mogelijk te maken.

Ready, set, verf

Vraag jij je af hoeveel liter verf je nu moet voorzien? Hiervoor hoef je geen wiskundeknobbel te zijn. Het enige dat je moet weten zijn de afmetingen van de te schilderen ruimte. Gelukkig kan je met onze verfcalculator eenvoudig berekenen hoeveel liter verf je nodig hebt!

We eindigen met nog een laatste handige tip:  begin met het verven van alle hoekjes en randen. Daarna ga je over naar de grote oppervlakte en zo bekom je uiteindelijk het mooiste resultaat. Werk steeds van boven naar beneden in een verticale richting. Wanneer je er op het einde nog eens overheen gaat in horizontale richting bekom je een het mooiste effect.

Is jouw verfvraagstuk nog niet opgelost? Vraag advies aan onze interieurexperts bij Van De Velde Home. Kies jouw kwaliteitsverf bij ons uit en zet je interieur in de kijker!