fbpx
Blaas kleine ruimtes leven in

Blog

Blaas kleine ruimtes leven in

Bij kleine ruimtes ontbreekt vaak wat diepte, kleur en levendigheid. Wij verklappen je graag hoe je alles uit jouw kleine slaapkamer, keuken, badkamer,… haalt met enkele visuele trucjes.

Breng diepte aan

Ten eerste kan je werken met lagen en contrasten. Smuk bijvoorbeeld je sofa of bed op met enkele kussens in leuke patronen en kleuren. Heb je een eentonige ondergrond? Maak gebruik van een mooi vloerkleedje met een contrasterende structuur. Op deze manier krijgt de ruimte visueel gezien meer diepte.

Gebruik een licht kleurenpalet

Het is geen geheim dat kleuren veel effect hebben op het ruimtelijk gevoel. Zachte en neutrale kleuren doen de ruimte bijvoorbeeld groter lijken dan ze is. En dat is toch nét wat je nodig hebt bij een kleine ongezellige ruimte?

Extra tip: Heb je een laag plafond? Kies dan een kleur die twee tinten lichter is dan die van je muren om een verhoogde look te creëren.

Werk met levendige tinten

Wist je dat kleine ruimten ook houden van felle kleuren? Maak het visueel wat spannender en kies voor accessoires of meubelstukken in gedurfde kleuren. Overdrijf echter niet; het geheim zit in de beperkte dosering…. De levendige accenten in het interieur leiden zo de aandacht af van de kleine, donkere hoekjes en kantjes.

Heeft u nog vragen?

Steek je handen uit de mouwen en smuk jouw kleine ruimtes op!

Ons ervaren team staat voor je klaar met interieur- en kleuradvies in Dendermonde.

Contacteer ons!