fbpx
Van De Velde Home to the rescue: kiezen, onderhouden en combineren van tapijten

Blog

Van De Velde Home to the rescue: kiezen, onderhouden en combineren van tapijten

Komen je haren ook recht bij het denken aan tapijt en al het stof dat erin blijft hangen? Om dan nog maar te zwijgen over het onderhouden, kuisen en vinden van een mooie combinatie van vloerkleden in je interieur. Maar… say no more! Van De Velde Home heeft alles in huis om je een topervaring te bezorgen met tapijt. Benieuwd hoe we dit aanpakken? Lees vooral verder.

Keuze van tapijt

Een heel groot deel van het onderhoud hangt af van de keuze van het tapijt. Om te beginnen spelen het materiaal, de structuur en de kwaliteit een zeer grote rol. Zo heb je bijvoorbeeld hoogpolig- en laagpolig tapijt en bestaan er verschillende structuren zoals lussenpool, shagstructuur, friséstructuur en nog zoveel meer. Verkies jij een eenvoudig te onderhouden mat boven een mat die enkele stofzuigbeurten per week nodig heeft? Opteer dan voor laagpolige tapijten, want deze zijn makkelijker schoon te maken en zijn geschikt voor intensief woongebruik. Hoogpolige vloerkleden zijn eerder geschikt voor bijvoorbeeld in de slaapkamer.

Onderhouden van het tapijt

Kan je het al raden? De basis van een goed onderhoud tapijt is het grondig stofzuigen ervan. We benadrukken ‘grondig‘ want wanneer je ook de onderkant van het vloerkleed stofzuigt, werk je veel diepgaander en hoef je minder frequent te stofzuigen. Handig toch? Naast speciale tapijtreinigers bestaan er ook enkele zaken die je eenvoudig zelf kan doen. Heb je een los tapijt? Dan kan je dit gewoon buiten hangen en met een mattenklopper uitkloppen. Vloerkleden houden meer stof vast dan dat je met het blote oog kunt zien en daarom is het van groot belang tapijten eens in de zoveel tijd grondig onder handen te nemen. Een goedkope tip om vlekken te verwijderen, zijn scheerschuim en azijn. Laat de substanties enkele minuten inwerken, dep met lauw water et voila: weg met de vlek. Het is vooral belangrijk dat je dept en de vlek niet in het rond gaat wrijven. Merk je dat er na verloop van tijd enkele draden loskomen uit je tapijt? Dan kan je hier best niet aan trekken, maar knip ze gewoon af met een klein schaartje. Tapijt reinigen en onderhouden is nog nooit zo makkelijk geweest.

Mix and match vloerkleden

Tapijten zijn geweldig om je interieur mee op te smukken. Combineer ze met mooie decoratie- en interieurstukken en tover je ruimtes binnen no time om tot pareltjes. Een heel grote of lege ruimte kun je ook zeer mooi opvullen met tapijt. Door te spelen en te mixen and matchen met verschillende tinten en prints kan je heel stijlvolle ruimtes bekomen. Maar hou steeds in het achterhoofd: less is more.

jouw droomtapijt bij van de velde home

Ben je helemaal overtuigd van de troeven van vloerkleden? Dan heeft Van De Velde Home goed nieuws voor jou, want wij bieden een zeer groot assortiment aan van zowel losse als vaste tapijten. Met merken als Desso, Condor, Balta, Creatuf is er keuze voor iedereen! Kom gerust eens langs en wij adviseren je bij zoektocht naar het perfecte stuk voor jouw interieur.

Breng ons een bezoek!