fbpx
Tips and tricks voor perfect behangpapier

Blog

Tips and tricks voor perfect behangpapier

We kunnen er niet onderuit: het zijn bizarre en onzekere tijden. Maar laten we er tijdens deze vreemde periode ook enkele positieve zaken uit halen! Nu we allemaal zoveel tijd spenderen thuis, is dit het uitgelezen moment om ‘ons kot’ een make-over te geven. Heb jij klusjes die je al jaren uitstelt omdat je de tijd er niet voor vond? Dan is het nu het ideale moment om deze taken wél uit te voeren! In dit blogbericht vertellen wij je alles over het perfect aanbrengen van behangpapier. Met deze tips and tricks gaat het zeker goed!

Goed begonnen is half gewonnen 

Om te beginnen is het van groot belang dat je al het materiaal in huis hebt voor je aan de werken begint. Geef toe, er is toch niks vervelender dan tijdens je werk te constateren dat je nog naar de winkel moet omdat je iets vergeten bent? De voorbereiding is dus van zeer groot belang. Controleer alvorens je begint dus goed of je alle belangrijke benodigdheden zoals een breekmes, behangerslijm, primer en een behangborstel in huis hebt.

Voorbereiding is key

Om mooi te kunnen behangen, maak je de ruimte best zo leeg mogelijk. Wanneer je toch enkele meubels zou laten staan, dek je deze beter af om schade te voorkomen. Op die manier heb je plaats genoeg om secuur werk te kunnen leveren. Ook de staat waarin de muren zich bevinden is van groot belang. Zie je nog stukjes oud behang op je muren? Dan schuur je ze best af zodat de ondergrond zo egaal en glad mogelijk is. Op die manier hecht het behangpapier het mooist aan de muur en bekom je een optimaal resultaat.

Veel voorkomende fouten

In dit artikel houden we het vrij luchtig. Voor technische details bestaan er uiteraard tutorials en stappenplannen genoeg. Wat we wél willen meegeven, zijn enkele handige tips en hoe je veel voorkomende fouten kan vermijden. Om te beginnen gebruikt een groot deel van de mensen die zelf behangen de foute behanglijm, zoals restjes die ze nog hadden staan. Het is belangrijk dat je rekening houdt met het soort behangpapier dat je gekocht hebt. Op basis daarvan bepaal je welke lijm je koopt. Op deze manier voorkom je dat het behangpapier loskomt of dat er blaasjes ontstaan.

Ook vergeten velen een primer aan te brengen, nochtans is dat zeer belangrijk. Als je de ondergrond niet voorbehandelt, verliest behangpapier zijn kleefkracht. Primer kopen is dus de boodschap! Een laatste veel voorkomende fout is het gebruiken van te weinig lijm. Wees niet bang om een goede laag lijm aan te brengen, want anders blijft het papier zeker niet hangen. ‘Less is more’ is in geval van behanglijm niet meteen van toepassing.

Tips and tricks

Om af te sluiten geven we graag enkele handige tips and tricks mee die het aanbrengen van behangpapier een stuk zouden moeten vereenvoudigen. Wanneer er tijdens het behangen iets fout is gegaan en je kleine blaasjes in het papier hebt, kun je deze openprikken met een naald. Soms krijg je ook te kampen met lijmrestjes. Deze kun je heel gemakkelijk wegvegen met een licht vochtige doek. Een laatste, zeer belangrijke tip: voor het beste resultaat behang je het beste in een ruimte waar het tussen de 18 en 20 graden is. Laat de ramen en deuren dicht, zodat het behang goed opdroogt.

Bij Van De Velde Home vind je een zeer groot assortiment van verschillende soorten behangpapier. Keuze à volonté! Vragen of wil je behangpapier bestellen? Neem gerust contact met ons op. Wij geven met het grootste plezier advies tijdens uw zoektocht naar het perfecte behangpapier voor uw interieur.