fbpx
Kot inrichten? Met deze vijf ultieme tips tover jij je kot om in een droomkot!

Blog

Kot inrichten? Met deze vijf ultieme tips tover jij je kot om in een droomkot!

Studenten, het is bijna zover: back to school! Bij een leuk studentenleven hoort natuurlijk een leuk kot. Ben je nog op zoek naar inspiratie voor het inrichten van je kot? Misschien ben je nog op zoek naar een geschikte vloer, of wil je graag weten hoe je je studeerhoek het best kan inrichten? Je bent op de goede plek! In dit artikel geven we je vijf ultieme tips zodat je jouw studententijd kan beginnen met een droomkot.

1. Kies voor een vinyl vloerbekleding

Ligt er nog geen vloer in je kot? Dan is een vinyl vloerbekleding wat voor jou. Vinyl is een budgetvriendelijk alternatief voor parket en is eenvoudig te plaatsen dankzij het gemakkelijke kliksysteem. Bovendien is een vinyl vloerbekleding gemakkelijk te onderhouden, zodat jij het maximale kan halen uit je studententijd. Beschikt jouw studentenkamer al wel over een vloer? Creëer dan wat extra sfeer met een trendy tapijt!

2. Geef je kot een likje verf

Wil je de saaie muren van je kot wat opfleuren? Een likje verf doet wonderen! Wil je je kot groter doen lijken, kies dan voor een lichte en neutrale kleur. Wist je trouwens dat blauw de kleur is van concentratie en een rustgevend effect heeft? Ideaal voor studenten dus! Mag het allemaal wat gekker zijn, ga dan eens voor krijtverf. Ideaal te gebruiken als kalender of to-do lijstje!

     

3. Maak een gezellige studeerhoek

Natuurlijk moet er ook af en toe gestudeerd worden. Een gezellige en goed ingerichte studeerhoek is dan ook essentieel om goed te presteren! Denk daarbij aan een goede bureaulamp, een ergonomische bureaustoel en een boekenplank of -kast zodat je georganiseerd tewerk kan gaan. Bij Van de Velde Home kan je terecht voor alle decoratiestukken zodat je jouw werkplek op kot omtovert tot een gezellige studeerhoek.

4. Kies voor verduisterende gordijnen

Is jouw bioritme af en toe van slag door de vele studentenfeestjes? Van de Velde Home to the rescue! Dankzij onze verduisterende gordijnen kan je gewoon uitslapen op je kot, zodat je er de volgende dag weer tegenaan kan. Of je nu kiest voor stijlvolle jaloezieën, rolgordijnen of een Luxaflex zonnewering, bij Van de Velde Home in Dendermonde zit je altijd goed.

 

 

5. Pimp je kot met uniek behang

Niemand wilt een saai kot, toch? Ga eens voor een accentmuur met een unieke print om het sfeergehalte te verhogen! Zorg er dan wel voor dat je de andere muren voorziet van een neutrale kleur zodat de rust bewaard wordt. Bekijk ons assortiment behangpapier of gebruik alvast onze online behangcalculator en bereken eenvoudig hoeveel behang je nodig hebt.

MEER WETEN?

Nog vragen of wil je meer weten over het inrichten van je kot? Kom dan eens langs in onze winkel in Dendermonde. Onze interieurexperts geven jou graag tips zodat jouw kot een droomkot wordt!

Breng ons een bezoek!