fbpx
Behang of verf: waar kies je best voor?

Blog

Behang of verf: waar kies je best voor?

Ga je binnenkort verhuizen of heeft je interieur een opfrisbeurt nodig? Dan is de kans groot dat je je muren onder handen gaat nemen. En dan kom je voor de vraag te staan: behang of verf? Zowel een likje verf als mooi behang leveren een prachtresultaat op, maar ze hebben ook zo hun voor- en nadelen. In deze blog post nemen we beide wandafwerkingen onder de loep. Lees snel verder!

Behangen

Eens iets anders in huis? Dan is behang de ideale keuze. Behang vindt je in allerlei soorten en maten. Van druk tot rustig, van kleurrijk tot sereen. Wil je bijvoorbeeld een botanische look, een seventies uitstraling of een reliëf muur? Bij Van De Velde Home beschikken we over een uitgebreid assortiment zodat je steeds behang naar wens vindt!

Behang is ideaal om je woning op te fleuren met een accentmuur. Maar je kan ook alle muren behangen met hetzelfde behangpapier. Doe dit wel in een rustig patroon, want een kamer die volledig is bekleed met een bloemenmotief wordt heel erg druk. Meer behangtips? Je leest ze in deze blog!

Belangrijk: reken uit hoeveel rollen je nodig hebt! Niets is zo vervelend als halverwege het behangen merken dat je rollen tekort komt. Maak daarom gebruik van onze behangcalculator zodat je precies de juiste hoeveelheid behang in huis haalt.

Voordelen van behang

 • Je kan kiezen uit allerlei motieven en texturen, ideaal voor een accentmuur in je woning!
 • Grote keuze uit materialen (vliesbehang, papier, glasweefsel, …)
 • Kleine putjes in de muur zijn niet zichtbaar
 • Makkelijker schoon te maken dan verfmuren
 • Behang van goede kwaliteit gaat zo’n 10 tot 15 jaar mee

Nadelen van behang

 • Moeilijker aan te brengen dan verf
 • Verwijderen van behang is tijdrovend
 • Behang kan loslaten, vooral op vochtige plekken en ruimtes
Interieur en lifestyle trend warm behang
Casadeco helsinki behang met bijenkorf print
living zetel muur met behang
Interieur en lifestyle trend warm behang
Casadeco helsinki behang met bijenkorf print
living zetel muur met behang

Schilderen

Ben je niet zo van motiefjes? Dan is schilderen misschien de beste optie voor jou. Het grote verschil met behang is dat schilderen veel minder tijd in beslag neemt. Bovendien is schilderen een gemakkelijke oplossing als je al verf op je muren hebt zitten, aangezien je er gewoon kan overschilderen.

Let wel op dat je de voorbereiding niet vergeet. Vergeet bijvoorbeeld niet uit te rekenen hoeveel verf je nodig hebt. Zorg er bovendien voor dat je een egale ondergrond hebt door putjes in je muren op te vullen en te schuren. Op een geverfde muur zijn immers alle imperfecties zichtbaar. Meer tips ontdekken verven? Je leest ze hier!

Bij Van De Velde Home beschikken we over honderden verfkleuren. Zo hebben we bijvoorbeeld ook de Levi’s kleur van het jaar 2021 in ons assortiment. Niet helemaal zeker welke kleur bij jouw woning past? Onze interieurexperts geven je maar al te graag professioneel kleuradvies.

Voordelen van verf

 • Sneller en eenvoudiger aan te brengen dan behang
 • Je kan over oude verf heen schilderen
 • Grote keuze aan kleuren
 • Goedkoper dan behang

Nadelen van verf

 • Effen ondergrond is cruciaal
 • Kortere levensduur dan behang: zo’n 3 tot 5 jaar
 • Verf kan na verloop van tijd afsplinteren
 • Zonlicht kan zorgen voor verkleuring

Conclusie: behang of verf, waar kies je best voor?

Elke methode heeft uiteraard zijn voor- en nadelen. Ben je op zoek naar iets uniek, bijvoorbeeld met reliëf? Dan is behang absoluut iets voor jou. Liever een egale kleur, die je binnen enkele jaren terug kan veranderen? Verf it is!
Kan je echt niet kiezen? Kies dan eens voor verfmuren in combinatie met een accentmuur in behang. Zo breng je je interieur echt tot leven!

ONTDEK HET VOLLEDIGE ASSORTIMENT BEHANG EN VERF BIJ VAN DE VELDE HOME

Kom snel eens langs in onze winkel in Dendermonde en ontdek ons volledige assortiment. Onze interieurexperts helpen je graag met de zoektocht naar de perfecte kleur verf en het mooiste behang!

NEEM CONTACT OP!